Cedres

Ara, en llegir un article del bloc amics arbres he recordat els dos cedres que creixien fa anys a la plaça coprínceps d’Escaldes, anomenada per tothom la plaça del roc blanc. Son records gairebé d’infantesa, una plaça de les de sempre, una caseta d’informació al turista de formes còniques, agradable a la vista, una font feta de prismes de pedra disposats en escala, dibuixos fets amb les rajoles al terra, bancs de pedra, tanmateix acollidors al que passeja.

Tot això desaparegué fa anys, tampoc gaires, al principi es van talar els dos arbres, grans, imponents. S’elimina la caseta cònica, la font, les rajoles, els bancs, la plaça sencera. Ara hi ha una superfície plana de granit clar, sense dibuixos, la caseta d’informació sembla un quiosc de formigó, per comptes d’arbres hi ha uns quants metres quadrats d’una gespa decadent, potser menys decadent que els que van ordenar aquesta destrossa. Per acabar de consumar aquest acte vandàlic, al bell mig de la superfície plana van posar un "monument", no se si en honor a la ignorància…

[@more@]

Quant a albertruzafa

Estudio enginyeria forestal a Lleida. Hi passo molt bones estones. També vaig sovint a casa, a Andorra.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Cedres

  1. Hola Albert, ahir vaig respondre al teu comentari sobre els faigs i eucaliptus. Fins avui no coneixia la teva plana, la visitaré sovint. Si ens vols remetre qualsevol opinió o article sobre arbres, fotos o qualsevol cosa que hi tingui relació, perquè la penjem, ho fas. Gràcies. Salut. JV.

Els comentaris estan tancats.